vissza


Megközelítés

Személygépkocsival

Kolozsvár – Torda – Torockó útvonalon, 62 km. Tordára beérve figyelni kell a tordai főtér után az útelágazást, jobbra kell térni Topánfalva (Câmpeni) irányába, balra az út Marosvásárhely (Târgu Mureş) felé visz. Az Aranyos hídja után is elágazik az út, itt is jobbra tartunk, Topánfalva irányába. Borrév (Buru) előtt a völgy kiszélesedik, egy nagy híd vezet át az Aranyoson, itt kell betérni a Torockói medencébe.

Nagyvárad irányából közeledve már Kolozsvár előtt Magyarlónánál (Luna de Sus) letérhetünk a Tordaszentlászló, Kisbánya, Jára, Borrév érintésével Torockóra vezető útra. Magyarlóna és Torockó között a távolság 45 km, de az út rosszabb minőségű, mint a Kolozsváron és Tordán átvezető szakasz.

Nagyenyed irányából a 24 km-es távolság közepes minőségű aszfaltozott úton minden nehézség nélkül megtehető. A 107 M jelzésű úton, a Moţilor utcán, Felső-Enyed felé haladva kell kimenni a városból.

Autóbusszal

A tordai városközi autóbuszállomásról (a piac mögül) Borrévig (Buru) váltunk jegyet. A Borrév-Torockó távolság országút mentén 7 km, itt már csak alkalmi szállítóeszközökre számíthatunk.

Nagyenyedről a vasútállomás közelében levő városközi autóbuszállomásról indulhatunk Torockószentgyörgy - Torockó irányába, az autóbuszok megállnak a Főtér sarkán is, a Bethlen Kollégium oldalán.

A buszjáratok menetrendjéről érdemes előzetesen érdeklődni, szállásadóink készségesen eligazítanak a gyakran változó indulási időpontok tekintetében.

Gyalog

Torda irányából Várfalva (Moldoveneşti), Csegez (Pietroasa), Fejér-patak erdeje, Torockó útvonalon 20 km-es táv megtételével érkezhetünk a Székelykő lábához. Várfalváról rossz minőségű autóút Csegezig, innen szekérút – gyalogút Torockóig. Csegeztől 200 m-es emelkedésre kell számítani a hegygerincig, ahonnan az út lejt Torockóig.Nagyobb térképre váltás